Onze Praktijken – FRIENDS4DENTS

Onze Praktijken

Onze Praktijken

Tandartsenpraktijk Friends4Dents met praktijken in Rosmalen-Geffen-Den Dungen is ontstaan omdat broer en zus, beiden tandarts, ruim 25 jaar geleden besloten de krachten te gaan verenigen in een samenwerking. Roger en Mijanou van Meerwijk hebben toen een parttime praktijk van een solotandarts overgenomen. Sindsdien is de praktijk stevig gegroeid, niet omdat dat het doel was, het is gewoon gebeurd.

In maart 2014 is de locatie Geffen erbij gekomen omdat vele mensen uit Oss, Nuland, Geffen, Vinkel, Heesch, Maren-Kessel, Schaijk en Lith onze praktijk al jaren bezoeken. Het is fijn dat deze mensen voor de meeste behandelingen nu dichterbij naar de tandarts kunnen komen.

Ook in september 2016 is onze praktijk uitgebouwd met locatie Den Dungen, de filosofie van alles onder één dak is ook daar goed ontvangen.
Friends4Dents is onderdeel van Dental Partners BV.

Roger en Mijanou:                                       

Dat de praktijk groter is geworden vinden wij een voordeel voor de patiënt. Wij kunnen de hele tandheelkunde aanbieden. Voor ieder vakgebied hebben we een tandarts die zich daar extra in bekwaam heeft gemaakt. Vroeger konden wij met z’n tweëen nog wel de hele tandheelkunde aanbieden, nu lukt dat door de complexiteit en de high tech niet meer. De praktijk met de structuur en omvang als die van ons is uitgeroepen tot de praktijk van de toekomst! Wel vinden we het heel belangrijk dat de patiënt de persoonlijke band met zijn behandelaar voelt, daar gaat bij ons veel aandacht naar uit, ook al gaat deze eens naar een collega in de praktijk die meer gespecialiseerd is in een onderdeel. Het gaat tenslotte meer om de kwaliteit van de behandeling dan dat iedere keer dezelfde tandarts de behandeling uitvoert.

Het concept van de praktijk is de integrale tandheelkunde. In Nederland, net als in andere Westerse landen, verandert de samenstelling van de zorgvraag en wordt de zorgvraag ook steeds complexer. Voor dat men het weet loopt men in drie verschillende behandeltrajecten en is er geen regie meer. Daarom staan wij alle zorg in één kliniek voor, één patiëntendossier en korte lijntjes.
De praktijk biedt volledige mondzorg waarin preventie en het begeleiden van de patiënt bij een goede zelfzorg voorop staat. Alle behandelingen zoals orthodontie, implantologie, tandvleesbehandelingen, wortelkanaalbehandelingen (endodontologie), kronen, facings, vullingen en andere deelgebieden zijn volledig geïntegreerd met elkaar.

De praktijk is geheel gericht op preventie. Toch zullen er altijd mensen zijn die problemen hebben met het gebit. Eerst zorgen we dan dat de patiënt gezond stabiel tandvlees heeft en zonder gaatjes is, daarna, indien nodig en gewenst, kunnen we eventuele gecompliceerde beten corrigeren en een mooie lach creëren met orthodontie (beugel). Daarbij kijken we zeker naar het profiel, de lachlijn, de lipvulling en andere esthetische aspecten.

Indien de orthodontische behandeling klaar is of gewoon niet nodig of gewenst is, kan eventueel verantwoord een volgende fase worden ingegaan met duurzame tandheelkunde zoals kronen, facings of implantaten.

Vooruitdenken bij zorgverlening, echt goed luisteren naar de zorgvraag van de patiënt en het gezamenlijk aanbieden van zorg leidt tot hogere kwaliteit. Het Tandtechnisch Laboratorium is in huis voor optimale afstemming, communicatie, maatwerk en gemak voor de patiënt.

Wie zijn de praktijkeigenaren:  
Roger van Meerwijk was naast de algemene tandheelkunde al zeer geïnteresseerd in de implantologie. De afgelopen 16 jaar heeft hij zich daar enorm in verdiept. Regelmatig reist hij de wereld af om, middels congressen, cursussen, de laatste technologische ontwikkelingen op dit gebied te volgen. Hij volgt de internationale wetenschappelijke literatuur. Naast zijn opleiding tandheelkunde heeft hij ook de tandtechniekbull behaald en is hij geregistreerd implantoloog bij de NVOI (Nederlandse Vereniging voor Orale Implantologie).

Sinds 2018 heeft hij ook een geaccrediteerde opleiding injectables ( botox en fillers) gevolgd, waardoor hij nu ook, esthetisch gezien, een waardevolle tool heeft om het gebied rondom de mond en het gezicht op subtiele wijze te verfraaien. Less is more is zijn slogan!

Mijanou Reith – van Meerwijk heeft na haar tandartsdiploma in veertien verschillende praktijken gewerkt om een breed zicht te verkrijgen over de tandheelkunde in al zijn facetten, zoals kwaliteit, organisatie en technieken.
Wereldwijd volgt zij congressen en cursussen en volgt de internationale wetenschappelijke literatuur op de voet. Zij is één van de plm. 50 mensen in Nederland die geaccrediteerd is als “tandheelkundig slaapgeneeskundige”, een specialisatie die zich bezighoudt met slaap en snurk-problematiek. Zij is daarom ook werkzaam in het JBZ (Jeroen Bosch Ziekenhuis).
Tijdens haar studie tandheelkunde heeft zij ook haar studie rechten met lof afgesloten, één van haar topics was gezondheids- en patiëntenrecht.

Roger en Mijanou:
Doordat wij ons blijven ontwikkelen, blijft het vak uitdagend en interessant. Dit is belangrijk, want een bevlogen tandarts wil u de beste behandeling geven. Het leuke en fijne is dat de goede bevlogen Tandartsen hier graag willen werken, daardoor hebben we een fantastisch Tandartsen-Team die niet alleen vakinhoudelijk top zijn, maar vooral ook heel normaal, no nonsens en betrokken bij de patiënt.
Wij vinden het belangrijk dat u zich bij ons op uw gemak voelt en willen u graag het vertrouwen geven dat er goed naar u wordt geluisterd. Alle medewerkers van de praktijk zijn, naast hun vakkundigheid, ook geselecteerd op hun vriendelijkheid en inlevend vermogen.
Samen met u zoeken wij naar een tandheelkundige oplossing voor de langere termijn, ook voor een klein budget.
Alle kennis is in huis om een goed plan voor uw gebit, tandvlees en aangezicht te maken.
Indien u wenst kunt u zoveel mogelijk door één tandarts geholpen worden. Onze baliemedewerksters zullen u bij het maken van een afspraak vragen of u een voorkeur heeft voor een bepaalde tandarts.

Het kan echter voorkomen dat juist op die dag, wanneer u graag wilt komen, de tandarts met zijn specialisatie bezig is of op de andere locatie werkt. Ook kan het zijn dat u door uw favoriete tandarts voor de volgende afspraak verwezen wordt naar een collega omdat hij of zij voor die behandeling nog meer kennis in huis heeft. De tandheelkunde is hedentendage te complex om het alleen te beheersen. Ook vinden wij het prettig dat u voor bijna alle zorg in onze praktijk terecht kunt.

We doen onze uiterste best om u echt die persoonlijke aandacht te geven die u verdient!

Visie Friends4Dents
Onze visie op de tandheelkunde is dat naast preventie het belangrijk is om de patiënt een optimale, complete en integrale tandheelkundige zorg middels het teamconcept aan te bieden, waarbij de fysieke en emotionele staat van de mensen (voor patiënt en medewerker) voorop staat in een effectieve organisatie.

Onder complete zorg, verstaan we algemene en kinder-tandheelkunde met meerdere specialisaties zoals implantologie en orthodontie, snurken en apneu, endodontologie (wortelkanaalbehandelingen) en parodontologie op een hoog niveau bedreven en volledig geïntegreerd met elkaar en met het inpandige Tandtechnische Laboratorium, waardoor de kwaliteit en service optimaal worden.
Aangezien er veel expertise in huis is, bieden wij jonge veelbelovende tandartsen met aantoonbare meerwaarde de kans om zich bij F4D nog verder te bekwamen. Er wordt nauw samengewerkt met Integrated Dentistry.

De praktijk zag de voordelen in van de ISO-9001 certificering, volgens de HKZ-normen.
Het traject, voorafgaand aan de certificering, zorgt ervoor dat alle kwaliteitsbevorderende processen in de praktijk grondig geregeld worden. `Het zet de puntjes op de i.`
Het dwingt tot een constante bewaking van de kwaliteit van de vele processen waarmee je als medische organisatie te maken krijgt, zoals bijvoorbeeld het leveren van diensten conform de verwachtingen van de patiënt en het realiseren van een aanvaardbare wachttijd voor de patiënten. Dit komt ten goede aan de patiënten en de werknemers. Zeker als je alle mondzorg onder één dak op een hoog niveau aan wilt bieden en daardoor een groter team krijgt is het belangrijk dat iedereen met dezelfde visie handelt. De teamspirit was al heel goed, de ISO-certificering is een beloning voor ons allen!’ In januari 2011 zijn wij als top van Nederland betiteld door het Certificeringsbureau met de grootste groep tandartsen als klant. Met vlag en wimpel zijn we door de audits gekomen en zijn wederom voor twee jaar ISO gecertificeerd.

Doelstelling Friends4Dents
Doelstelling van F4D is een mondgezond en gemotiveerd patiëntenbestand.

De behandeling/preventie is gericht op behoud, indien mogelijk, van uw eigen gebit. Dit doen we zoveel mogelijk op non-invasieve wijze, maw. weefselvriendelijk. Behandelingen op het gebied van parodontologie (tandvlees), vullingen, kronen, facings, implantologie en orthodontie kunnen hiertoe bijdragen.

Er wordt veel aandacht besteedt aan de wens en de mens achter de patiënt.

Voordat een traject van duurzame tandheelkunde, zoals kronen, facings, implantaten, wordt ingegaan, kan een voortraject van orthodontie worden aangeboden. Hierdoor kunnen goede beten, mooie bogen, verbeterde profielen en fraaie lachlijnen worden gecreëerd, welke het eindresultaat van eventuele kronen, implantaten of zelfs gedeeltelijke protheses positief beïnvloed.
De basis is echter (de eerste fase) gezond tandvlees en een cariësvrij gebit. Hier wordt in het begin alle aandacht aanbesteed.
Esthetiek speelt een belangrijke rol, niet alleen voor de tanden zelf maar voor het gehele gelaat en profiel.
Indien het behoud van uw gebit niet meer bijdraagt aan uw mond c.q. algemene gezondheid en de functie hiervan, kan er middels diverse moderne technieken gekozen worden voor vervanging van tanden en kiezen, bijvoorbeeld door implantaten.

Kinderen krijgen bij ons speciale aandacht, waardoor er voorkomen wordt dat er stress ontstaat bij de behandeling bij uw kind.

Ouders mogen bij ons mee de behandelkamer in.

Al onze behandelingen vinden plaats op aparte behandelkamers, dit alles voor uw privacy.

Doelstelling van deze website is om een glashelder beeld te geven van onze praktijk en zijn behandelmogelijkheden en van de tandheelkunde in het algemeen. Kijk eens op uw gemak op de site, er staat veel informatie op. Blijft u met vragen zitten, dan kunt u deze altijd stellen bij ‘contact’ of tijdens uw praktijkbezoek.

Praktijkhygiëne        

Tandartsenpraktijk Rosmalen-Maasdonk en Den Dungen werken volgens de richtlijnen Infectiepreventie, de WIP [werkgroep Infectiepreventie].

De praktijken hebben de beschikking over een grote, moderne sterilisatieruimte, met een duidelijke tweedeling, links is het niet schone gedeelte en rechts is het schone gedeelte, dat geeft de zekerheid dat alles wat er bij een patiënt wordt gebruikt of verbruikt ook echt schoon is.
Vanuit de wachtkamer in Rosmalen heeft u zicht op onze “open sterilisatie”, transparantie is ons sleutelwoord.